Panou sandwich vs materiale alternative

Panourile sandwich prezinta, la fel ca toate materialele de constructie, o serie de avantaje dar si cateva dezavantaje pe care trebuie sa le cantariti atunci cand doriti sa va hotarati ce fel de materiale folositi.

Oricum ele prezinta mai multe avantaje decat celelalte tipuri de materiale; am enumerat mai jos cateva dintre cele mai importante:

  • Izolator de caldura, frig, umiditate si zgomot
  • Rezistent la cutremur
  • Instalare usoara si rapida
  • Greutate usoara
  • Antifungice si rezistente la putregai
  • Varietate de culori

Un alt avantaj major al panourilor sandwich este acela ca mentine costurile proiectului mici. Pretul de achizitie fiind redus, timpul de montare scurt iar costul transportului mult mai mic fata de materiale conventionale de constructie deoarece si greutatea lor este mult mai redusa.

Panourile asigura o remarcabila izolatie termica datorita materialelor ”calde” din care sunt confectionate. Prin urmare, nu veti avea nevoie de izolare suplimentara ca in cazul constructiilor din caramida.

Prin calitatea sa izolatoare panoul sandwich de 12 ori mai bun decat betonul si caramizile, iar sarcina pe fundatie este redusa de 80 de ori. 

Un alt capitol la care surclaseaza celelalte materiale de constructie care deservesc acelasi scop este acela al izolarii fonice si termice. Tot prin proprietatile izolatoare contructia din panouri este si prietenoasa cu mediul inconjurator. Se obtine o scadere considerabila a facturilor generate de consumul de energie pentru incalzire sau racire.

Ca durata de viata, panourilor sandwich li s-a aproximat 50 de ani si au fost introduse in categoria materialelor ecologice pentru ca nu afecteaza mediul inconjurator.

Ca o concluzie, analizand tendinta pietei meterialelor de constructii, panourile sandwich castiga tot mai mult teren detrimentul materialelor traditionale.

In cazul in care acest articol v-a starnit curiozitate, vizitati magazinul nostru online.

Consultantii nostri va vor prezenta o oferta personalizata pentru proiectul dumneavoastra.

Puteti sa ne vizitati si la una din locatiile noastre din Iasi sau DN1 Bucuresti – Ploiesti.

Va asteptam cu o gama larga de produse si accesoriile conexe pentru finalizarea cu succes a constructiilor din panouri sandwich.

Toate preturile sunt negociabile