Ce este un panou sandwich

Ce este un panou sandwich?

Panourile de tip sandwich sunt folosite de mult timp, in special pentru fabricarea de vehicule cum ar fi trenuri sau avioane.

Dezvoltarea de panourile sandwich pentru cladiri a inceput pentru prima data in anii 1930. Atunci au fost cercetate de organizatii precum „Laboratorul de produse forestiere” si folosite  de arhitecti, inclusiv Frank Lloyd Wright.

Ele au continuat sa devina tot mai populare dupa sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial. De atunci, atat aplicabilitatea cat si calitatea acestora a tot crescut.

Un panou sandwich este un produs folosit pentru acoperirea peretilor si acoperisurilor cladirilor. Panourile sandwich au revolutionat piata constructiilor, fiind o foarte buna alternativa pentru lemn. Aceasta datorita pretului mult mai scazut comparativ cu celelalte materiale de constructie din aceeasi gama.

Fiecare panou cuprinde un miez de material termoizolant, stratificat pe ambele parti cu tabla ( sau alte materiale, in functie de nevoile clientului ).

Sunt alcatuite din placi stratificate, cu proprietati izolatoare realizate din diferite materiale usoare protejate de diverse invelisuri din materiale cat mai rezistente si dure.

Panourile sandwich nu sunt materiale structurale, ci materiale perdele. Fortele structurale sunt purtate de cadrul de otel sau de un alt cadru purtator de care sunt atasate panourile sandwich.

Tipurile de panou sandwich sunt, in general, grupate in functie de materialul termoizolant folosit ca miez. Materialele variaza in principal in functie de performantele lor de izolare ( izolare termica, izolatoare fonica) dar si reactia la foc si greutatea acestora.

In cazul in care acest articol v-a starnit curiozitate, vizitati magazinul nostru online.

Consultantii nostri va vor prezenta o oferta personalizata pentru proiectul dumneavoastra.

Puteti sa ne vizitati si la una din locatiile noastre din Iasi sau DN1 Bucuresti – Ploiesti.

Va asteptam cu o gama larga de produse si accesoriile conexe pentru finalizarea cu succes a constructiilor din panouri sandwich.

Toate preturile sunt negociabile